Luova Lava - leiri 2018

Maanantai 1. leiripäivä

Ensimmäisenä päivänä oli hieman jännittynet tunnelmat. Ensin oli vapaata aikaa tunti ja sitten kymmeneltä aamulla starttasi meidän upea viikko!

Kävimme aluksi nimet, säännöt ja mitä tuleva viikko tulee sisältämään. Pian sen jälkeen rupesimme leikkimään hauskoja nimi -ja tutustumisleikkejä. Leikkien jälkeen menimme syömään herkullista ruokaa ja vielä herkulisempaa leipää. Leipä kyllä kaikkien harmisksi loppui kesken.

Kun mahamme olivat täynnä, saimme aikaa ruokalevolle. Levon jälkeen jakaannuimme kahteen ryhmään missä rupesimme työstämään perjantain esityksiä. Ryhmät keskenään päättivät ryhmiensä nimet. Ensimmäisen ryhmän nimi oli Sateenkaarivaahtokarkki jäätelökissat ja toisen ryhmän nimi oli Kuukävelijät. Suunnittelimme näytelmiä Tiinan ja toiset Aavan kanssa. Saimme näytelmät hyvin alkuun.

Koitti välipala ja leikimme muutaman leikin. Lopuksi oli yhteinen päätös eli hurraa lavalla.

Tiistai 2. leiripäivä

Kymmeneltä Tiina kertoi meille päivän ohjelman. Luvassa oli sirkus/liikeilmaisua ja näytelmien tekoa. Leikimme muutaman yhteisen leikin ja menimme sen jälkeen ryhmiimme. Toiset jäivät Tiinan kanssa tekemään sirkus -ja akrobatiajuttuja, kun toiset menivät toiselle puolelle tekemään näytelmää Aavan avustuksella.

Tiinalla oli paljon vanteita ja palloja mukana, jotkut meistä oppivat jonglööraamaan. Teimme parin kanssa erilaisia akrobatialiikkeitä, se oli hauskaa. Pian olikin jo ruokailun aika. Kaikki olivat nälkäisiä ja tällä kertaa leipäkin riitti. Ruoan jälkeen leikimme yhteisen leikin ja vaihdoimme ryhmät niin, että toinen ryhmä joka teki näytelmää niin pääsi temppuilemaan Tiinan kanssa.

Söimme pikaisen välipalan ja jatkoimme yhdessä leikeillä ja lopetimme yhteisellä lopetuksella.

Keskiviikko 3. leiripäivä

Aamut alkavat jo olemaan tuttuja rutiiniltaan. Vapaata tunti, sitten Tiina kertoo päivän ohjelman. Tänään oli luvassa taidepaja ja näytelmän tekoa. Ensin leikkejä ja sitten hommiin. Ensimmäinen ryhmä oli Tiinan kanssa taidepajassa ja toinen ryhmä tekemässä Aavan kanssa näytelmää.

Taidepajassa oli käytössä erilaisia tekniikoita mm. sokeri -ja teippimaalauksia. Töistä tuli mestariteoksia! Ruoan jälkeen oli vaihto. Paljon hienoja maalauksia syntyi ja näytelmissä saatiin paljon aikaan. Taidepajan ja näytelmien teon jälkeen oli aika yhteisen lopetuksen, totta kai leikkien kera.

Torstai 4. leiripäivä

Torstaina improttiin. Kävimme aluksi läpi yhdessä mitä improvisaatio on. Pienen hetken kuluttua aloimme tekemään vähän improharjoituksia. Harjoittelimme eleitä, pantomiimia ja tunteiden ilmaisua. Kaikki olivat loistavia ja synnynnäisiä improojia!

Kaikilla oli niin paljon energiaa, että ruoan jälkeen menimme ulos päästämään höyryjä. Siellä leikimme muutaman leikin, yksi niistä oli kuplahippa. Teimme yhteisen lopetuksen tällä kertaa ulkona.

Perjantai 5. leiripäivä

Innostuneet ja hieman levottomat tunnelmat. Päivä jota oli koko leirin ajan odotettu eli esityspäivä. Otimme muutaman lämmittelyleikin jonka jäkeen menimme ryhmiimme jossa kertasimme näytelmää.

Viimeinen ruoka syöty ja oli kenraalin aika. Kenraali ei ehkä mennyt ihan moitteitta, mutta mitä huonompi kenraali sitä parempi esitys. Kenraalin jälkeen katsoimme valokuvia viikon ajalta mitä Tiina oli meistä ottanut. Söimme nopean välipalan ja pian alkoi vanhempia saapumaan paikalle. Vähän ehkä alkoi jännittää ja takahuoneessa oli kauhea kuhina päällä. Lopulta esitykset päästiin esitämään ja yleisö antoi huikeat aploodit. Kokoonnuimme kaikki lavalle riviin ja oli aika jakaa leiritodistukset. Todistuksien jaon jälkeen oli viimeisen hurraan aika. Hurrasimme yhdessä ja veimme roolivaatteet takaisin puvustamoon. Otimme maalaukset mukaan ja toivotimme hyvät kesälomat.